TALÁLKOZÁS MONROE-VAL

Vásárold meg a könyvet a Publio-n keresztül
Monroe

Leírás

Egy napon, az író váratlanul találkozik egy szokatlan személlyel, akit egyszerűen úgy ismer meg, mint ‘Monroe’. Különös találkozók sorozata kezdődik ekkor egy kis Andalúz városban, Dél-Spanyolországban. Jónéhány intenzív héten keresztül, a már elismert író, Monroe-n keresztül megérti, hogy az emberiség az evolúciós utazás egy figyelemreméltó szakaszának belső csúcsán van. Az író saját szavaival kifejezve – “Ha van egy dolog, amire Monroe megtanított, az az, hogy mindannyiunkat elvakít egy hibás gondolkodási rendszer: hitek, feltételezések, vélemények, stb. Saját magunk hozzuk létre a megértést akadályozó korlátainkat és egész életünkön át erősítjük ezeket az erőket.”

Ami ezután kibontakozik ebben a figyelemreméltó, alábecsült könyvben talán hihetetlennek tűnik, akár még ábrándosnak is. De, ahogy az író maga is megkérdezi: esetleg éppen ez a lényege?

Részlet a könyvből:

Monroe egy röpke pillantást vetett rám, de nem mondott semmit. Csöndben fogtunk hozzá az evéshez. Elfordultam, hogy szégyenérzetemet eltakarjam. Néhány percig Monroe nem is nézett rám, de tudtam, hogy figyel, mindent megfigyel. Diszkréten láttam, ahogy megfogott egy darab sajtot, minden oldalról megtekintette, mint egy építész, majd finoman a szájába helyezte. Behunyta a szemét miközben ízlelgette. Addig nem nyitotta ki, amíg a sajtot fogyasztotta. Aztán közvetlenül rámnézett és megkérdezte, ‘Azért vagy itt, hogy spirituális légy?’ Lefagytam. Nem számítottam erre a kérdésre. Nem tudtam, mit mondjak. ‘Nos?’ sürgetett Monroe. ‘Nem’ válaszoltam. Ez volt az első ami eszembe jutott. Szerencsémre őszintének is éreztem. ‘Jól van’ bólintott Monroe. ‘Először jobb normálisnak lenni. Kultúrátokban van egy mókás történet ami egy sprituális útkeresőről szól, aki miután megtalált egy valódinak tűnő mestert megkérdezte, hogy elfogadja -e tanítványának. “Miért keresed a spirituális utat?” kérdezte a tanító. “Mert szeretnék nemeslelkű és erényes emberré válni, szeretnék egyensúlyba kerülni, gondoskodóbbá válni és az emberiség szolgálatába állni. Ez a célom’ mondta a kereső. “Nos” válaszolt a tanító, ezek nem a spirituális út céljai, hanem az emberi lét alapjai amelyekre még azelőtt szükségünk van, mielőtt tanulni kezdünk.” Monroe hahotázott és rámkacsintott. Azonnal jobban éreztem magam. 

A könyv elérhetõ a következõ nyelveken: Angol, Francia, Magyar, Spanyol (Castellano) , Portugál, Olasz

Kingsley L. Dennis
Kingsley L. DennisÍró, szociológus

A szerzőről

Kingsley Dennis, PhD, író, kutató és szociológus. Számos angolul megjelent könyv írója. Néhány könyv esetében Prof László Ervin társírója és társszerkesztője. Magyarul 2012 novemberben jelent meg az Új Tudatosság Egy Új Világért című könyve.

Kingsley a Lancaster (UK) Egyetem Szociológia Tanszékén dolgozott, számos cikke jelent meg a társadalom jövőjéről, technológia és új média kommunikációról, valamint a globális ügyek és a tudat fejlődése kapcsán. Hasonlóan akadémiai oktatóként Kingsley több évet élt és dolgozott tengerentúlon, ebből öt évet Törökországban. Jelenleg Andalúziában (Spanyolország) él.

Egy vélemény a könyről, az angol kiadás megjelenése után:

Kingsley L. Dennis “Találkozás Monroe-val” című könyve egyike azoknak, melyek csak bizonyos időben és bizonyos helyen történik. És ez teszi annyira különlegessé, értékessé. A könyv feljegyzi az író és Monroe – a különleges üzenetet hozó Földre szállt férfi – közötti találkozásokat. Az irodalomban nagyon sok feljegyzés található hasonló találkozásokról olyan férfiakkal, mint Monroe. Különböző formában jelentek meg és különböző módokon közvetítették üzeneteiket. De Monroe nem az egyike a fényesen ragyogó spirituális figuráknak, akik puhán siklanak szandáljaikban, ráncmentes köntösükkel beterítve. Monroe elegáns fehér nadrágot hord, makulátlan fehér inggel és kalappal kiegészítve. Szívesen fogyasztja hűsítő sörét egy tányér kemencében sült vaddisznó pecsenyével. Üzenetét az egzakt tudományok és illusztratív történelem formáiba ágyazza. Az egzakt tudományok a hangsúlyt a megfelelő idő, megfelelő bely és megfelelő emerek fontosságára helyezi. A mindennapos, vagy nem-teljes tudomány, a legalacsonyabb közös nevezőre nyomja le azt amit talál. Így a kísérleti adatokat akkor fogadják el, ha ezt bármilyen bolond megismétli, bármikor és bárhol. Az illusztratív történelem az emberi agy evolúciójának különböző szakaszait analizálja, míg a hagyományos történelem a társadalmi csoportok sikerével foglalkozik, melyek a konszenzussal létrehozott ideológiákon és világképeken nyugszanak. Az egzakt tudományok eszközeivel és az illusztratív történelem együttes használatával Monroe képes hidat alkotni a Lascaux és Chavet barlangrajzok, valamint Al Stweart, Skót énekes-dalszerző és népi-rockzenész lírája között. Egy mondatba foglalva, megoldja a problémát a Teremtéstan és Darwinizmus között. Ugyanakkor Monroe meg sem próbál mindent elmagyarázni. Nem ez a célja látogatásának. Ő inkább olyan mint egy kertész aki meglágyítja a talajt, mindent megtesz azért, hogy minden rendben legyen és egy lista tennivalót hagy maga után. A hasonló találkozásokat megörökítő régi leírások beszámolnak visszatérésekről is, melyből következtethetünk Monroe újabb megjelenésére. Azt tippelem, hogy ez megtörténhet, korábbi látogatását követő hatástól függően. Ha üzenete hatékonyan megemésztődött, akkor van értelme a visszatérésének. Másként kifejezve, most már az olvasótól függ hogyan használja az információt amit Kingsley L. Dennis annyira bátran biztosított számunkra.

Roman (in Montreal) on November 10, 2013

Roman

Magyarul korábban megjelent könyvei

Nagy változások vannak készülőben, és ezek mind nyilvánvalóbban érintik életünk folyását. Földünk a szó szoros értelmében reng és rázkódik. A világot uraló rendszer épülete minden eresztékében recseg-ropog. Oda a jövő biztonsága, a rend és a stabilitás, és képtelenséggel határos hiedelmek és vélekedések ütik fel a fejüket. Vészesen közel jutottunk ahhoz, hogy a felborult egyensúly soha többé ne álljon helyre. E sorsdöntő pillanat ugyanakkor az átalakulás hatalmas lehetőségeit is magában hordozza.

 

Tetszik vagy sem, a változás itt van a nyakunkon. Tény és való, hogy a legtöbben ódzkodunk a változástól, hiszen az ismeretlen, és bajok forrása lehet. Márpedig amit nem értünk, attól tartunk is, borzongatóvá nagyítjuk. Az hát az érdekünk, hogy a könyv segítségével tisztázzuk, miről is van szó tulajdonképpen, hogyan érint ez bennünket, és mit szándékozunk tenni. A fejlődésnek valójában soha nincs vége: minden átmenet átvezet a következőbe. Nincs tehát itt a világvége, hiába kárognak a vészmadarak.

Azok a fiatalok, akikről e könyv szól, azaz a Főnix Generáció tagjai még bizonyára nem olvassák ezt a könyvet, sőt egyetlen könyvet sem olvastak még. Ám annak ellenére, hogy e könyv róluk szól, valójában a ma emberének, azaz nekünk íródott. A könyv azt hivatott megértetni, hogy mi vár ránk, és mik azok a lehetőségek, melyek átformálhatják a jövőt. Azt a jövőt, amely minden bizonnyal a történelemben soha nem látott, példa nélküli világot hoz számunkra. A Főnix Generáció eljövetele olyan léptékű változást hoz az életünkbe, mint amikor a sokáig „laposnak” tartott Földet hirtelen gömb alakúnak láttuk. És amikor ez a pillanat elérezik, valószínűleg azt gondoljuk majd, hogyan is hihettük eddig másként!

Az elkövetkezendő évtizedekben lezajló átmenet, melyet jómagam kvantum reneszánsznak nevezek, nem úgy következik be, mint az Ősrobbanás, hanem sokkal inkább olyan lesz, mint egyfajta organikus kibontakozás. Szemtanúi lehetünk egy új generáció ébredésének, akik egy új globális társadalom építőmestereiként lépnek a világ színpadára. A dolgok grandiózusabb evolúciós mérlegén mindez úgy történik majd, mintha a Föld hirtelen virágba borulna.

Magyarul elérhető videók